4. 6. 2012

Yapta


Blíží se dovolené, a proto se na mě obrací stále víc přátel, abych jim našel nějakou letenku. Požadavky jsou jasné – pokud možná nejnižší cena a atraktivní destinace (většinou se jedná o celé oblasti, nikoli konkrétní města). Naopak co se týče termínů, je většina z mých kamarádů poměrně flexibilní.
Proto používám pro takové „zakázky“ webovou stránku Yapta. Ptáte se proč? Svoje důvody jsem shrnul do následujícího seznamu:
  1. Yapta spolupracuje se systémem Kayak, takže má zajištěnou bohatou nabídku letenek.
  2. Máte možnost zadat více odletových i příletových letišť. Systém umožňuje zadat letiště v okolí, ale vy si klidně můžete ručně do příslušného formuláře zapsat čtyři letiště (pomocí zkratek) bez ohledu na vzdálenosti. Často používám, především pro zámořské lety, kombinaci Prahy a velkých evropských letišť (Frankfurt, Mnichov, Londýn, Miláno, Paříž nebo Amsterdam).
  3. Systém umožňuje zadávat nejen letiště, ale i celá města. Tak například zkratka LON zahrnuje hned tři letiště.
  4. Navíc vyhledávání funguje i pro návraty do jiného a z jiného města. Kolega chtěl jet do USA na východní pobřeží a nejlevnější letenka byla z Prahy do New Yorku a zpět z Philadelphie do Mnichova. A to všechno jsem našel na jedno kliknutí.
  5. Systém je flexibilní z hlediska data odletu i příletu. Máte možnost hledat letenky tři dny před a tři dny po zadaném datu. Takže hledáte letenky na celý týden a opět na jedno kliknutí.
  6. Vekou výhodou je možnost sledování ceny letenek. Změny v ceně vybraných letů jsou vám hlášeny (samozřejmě po přihlášení, které je zdarma). Na rozdíl od Airfarewatchdog hlášení fungují i pro Evropu. Dokonce můžete sledovat i změny po nákupu letenky pro případnou výměnu, ale to jsem zatím nezkoušel.
  7. Je to rychlé.

Žádné komentáře:

Okomentovat