16. 7. 2012

Nejlepší stránky o cestování (4) – Momondo


Letenky hledám většinou na webu SkyScanner. Musím se pochlubit, že mám většinou úspěch a většinou se kamarádi diví, jak jsem sehnal tak levné lety. Proto mě vyrazila dech informace, že stránky Momondo dokáží nalézt letenky mnohem levnější. Proč oba systémy neporovnat?
Poletíme například z Prahy do Londýna, z Mnichova do Sydney a z Vídně do New Yorku (všechno v červenci tam a v srpnu zase zpátky, přičemž jsme vybírali nejvhodnější data). Výsledky jsou následující:
  • SkyScanner – Praha-Londýn (2070 Kč), Mnichov-Sydney (35292 Kč), Vídeň-New York (17375 Kč).
  • Momondo – Praha-Londýn (3199 Kč), Mnichov-Sydney (34183 Kč), Vídeň-New York (19834 Kč).
Nemůžu si pomoct, ale možnost porovnávat ceny na SkyScanner je prostě skvělá. Nemusím zkoušet jednotlivá data a hledat nejvýhodnější kombinaci. Pokud nemáte fixní termín dovolené a víte, že poletíte o prázdninách do Afriky, je SkyScanner zatím nenahraditelný.
Takhle dopadnete, když se pořádně nedíváte a přehlédnete ten krásný modrý graf v Momondo. Takže všechno zpět, i Momondo nabízí vyhledávání v celém měsíci. Oba systémy jsou víceméně srovnatelné – kromě letenek nabízí hotely i půjčovny aut a komunikují česky. Od teď zkouším najít letenku na obou webech zároveň, je to rychlé, jednoduché a vidíte, že se dají ušetřit tisíce korun.
O vyhledávání letenek budeme ještě v budoucnosti určitě psát. Pošlete nám vaše zkušenosti, ať je můžeme porovnat.

Žádné komentáře:

Okomentovat