13. 2. 2012

Hamster a 80/20 – vyhodnocení (2)


A máme konec měsíce, pročež přichází vyhodnocení sledování mé pracovní činnosti programem Hamster. Na úvod musím říct, že jsem se sice snažil být důsledný, ale především kategorie Vzdělávání (myslím mé osobní vzdělávání) je dost podhodnocená – především čtení knih jsem tam neuváděl.
Musím se pochválit, že optimalizace zřejmě trochu zafungovala, protože 34% všech aktivit měo přímou souvislost s mým příjmem (smysluplná pracovní náplň, různé externí projekty na dohody). Zbytek neměl přímý finanční efekt – 28% bylo směrováno do tzv. investic (rozjezd nových projektů), 20% do sociálních kontaktů (kategorie bohužel směšuje užitečné konzultace a naprosto neproduktivní porady), 14% do administrativy (od vyplňování formulářů po třídění emailů) a posledních 5% je na vzdělávání.
S výsledkem jsem celkem spokojený. Pro příští měsíce chystám drobné úpravy, které by měly vést k poklesu podílu administrativy, sociálních kontaktů i investic. A hlavně k poklesu absolutního počtu odpracovaných hodin, který byl v lednu více než 8 hodin v pracovní den. A to nepočítám hodiny strávené v práci, ale skutečnou odpracovanou dobu.

Žádné komentáře:

Okomentovat